29. 8. 2022

Letošní komunální volby se budou konat v pátek a sobotu 23. a 24. září 2022. Vybírat si v nich budeme nové obecní zastupitele a zastupitelky. V některých volebních obvodech si mohou lidé ve stejném termínu zvolit také svého senátora nebo senátorku. Druhé kolo senátních voleb proběhne o týden později – 30. září a 1. října 2022.

Kde všude můžete v Moravskoslezském kraji volit zodpovědnou politiku pro přírodu a pro lidi?

Ostrava

Zelené najdete na kandidátních listinách v městských obvodech Svinov, Poruba, Ostrava-Jih a Moravská Ostrava a Přívoz.

Kandidátku Strany zelených a nezávislých kandidátů ve Svinově povedou obchodní ředitel Jindřich Víšek a lékařka v oblasti dětské a dorostové psychiatrie Gabriela Jahůdka Vaníková /oba Zelení/.

V Ostravě dále najdete kandidátky a kandidáty za Zelené na kandidátní listině Pirátů v Porubě a Starostové pro Ostravu v obvodech Ostrava-Jih a Moravská Ostrava a Přívoz.

web: ostrava.zeleni.cz

FB: @zeleniostrava

Opava

Sdružení Zelených a nezávislých kandidátů a kandidátek v čele s lékařem Daliborem Hudcem a konzultantkou kvality Karin Pěluchovou /Zelení/ jde i letos do voleb pod osvědčenou značkou Zelená pro Opavu

web: www.zelenaproopavu.cz

FB: @zelenaproopavu

Nový Jičín

Strana zelených se v Novém Jičíně dohodla na společné kandidátce s Piráty, TOP 09 a hnutím STAN. Kandidátku pod názvem „Strana zelených s Piráty, TOP 09 a STAN“ vede místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka /Zelení/.

web: koalicenj.cz

FB: @zeleninj

Kravaře

Pokračujeme v osvědčené spolupráci na kandidátce Nová Síla Kravař pod vedením právničky Sandry Hradilové. Náš kandidát Rostislav Stoček v uplynulém volebním období působil jako člen finančního výboru města.

FB: @novasila2014

Zelení dále kandidují v Dobré na Frýdecko-Místecku (Dobrá pro občany, občané pro Dobrou), Bartošovicích na Novojičínsku (Sdružení nezávislých kandidátů pro Bartošovice) a Kopřivnici (KDU-ČSL a nezávislí).

Kandidáty nominované za Zelené najdete na kandidátce Budoucnost pro Klimkovice – sdružení nezávislých kandidátů, Strany zelených a ČSSD.

Zelení také podporují kandidatury aktivních občanek a občanů v Životicích u Nového Jičína, Albrechticích na Karvinsku a Návsí.

Volby do Senátu

Zelený senátor Petr Orel letos obhajuje mandát ve volebním obvodě Nový Jičín. Více o jeho dosavadní práci pro obyvatele Novojičínska a o plánech pro další volební období si přečtěte na www.orelvsenatu.cz.