29. 6. 2016

Ing. Salome Sýkorová je starostkou obce Zátor s více než dvanácti sty obyvatel na Bruntálsku od roku 2002. V komunální politice se však pohybuje již od roku 1998. Během výkonu funkce starostky získala ocenění za práci s mládeží a v roce 2011 byla obec Zátor nominována na vesnici roku.

salome_fotoV současnosti působí ve správní radě Mikroregionu Krnovsko nebo Euroregionu Praděd. Od roku 2005 je členkou dozorčí rady akciové společnosti VaK Bruntál, která zabezpečuje dodávku pitné vody a čištění odpadních vod.

Angažovala se také v obecně prospěšné společnosti Rozvoj Krnovska. Jejím cílem je rozvoj regionu především v oblasti turistiky a zaměstnanosti, čímž může Bruntálsku navrátit jeho tvář.

Salome Sýkorová vystudovala ekonomii na Vysoké škole Báňské – TU Ostrava. V Senátu se chce především věnovat rozvoji venkova.

Všechny své dovednosti a znalosti chci využít při svém působení v Senátu ČR“, říká Salome Sýkorová, společná kandidátka SNK ED a Strany zelených na Bruntálsku.

Obvod, za který kandiduji je krajinou Jesenicka. Je to krajina krásná, ale drsná. Jsem si vědoma, že nebude nikdy lehké prosadit nové trendy a nápady do života. Ale chci využít potenciálu přírodních krás i potenciálu šikovných lidí, který se pomalu ale jistě probouzí.“

Senátní obvod č. 64 Bruntál je tvořen celým okresem Bruntál a západní částí okresu Opava ohraničenou na východě obcemi Holasovice, Neplachovice, Stěbořice, Dolní Životice, Lhotka u Litultovic, Moravice, Nové Lublice, Kružberk, Staré Těchanovice a Čermná ve Slezsku. Do senátního obvodu spadají obce jako Bruntál, Krnov, Rýmařov, Vrbno pod Pradědem, Kružberk, Budišov nad Budišovkou, Dolní Životice, Holasovice, Jakartovice, Karlova Studánka, Karlovice, Ludvíkov, Město Albrechtice, Malá Štáhle, Nové Heřminovy, Osoblaha, Rudná pod Pradědem, Slezské Rudoltice, Staré Město, Vysoká, Zátor a další.

sz_snk_logo

V Moravskoslezském kraji kandiduje za Stranu zelených a KDU-ČSL dále ředitel záchranné stanice a zastupitel Petr Orel v obvodě Nový Jičín nebo režisér a publicista Ilja Racek na Ostravsku.